середу, 19 грудня 2007 р.

Написання нової програми з використанням Visual C# Express

• Щоб запустити Visual C# Express, натисни Пуск -> Усі програми-> Microsoft Visual C# 2005 Express Edition
• Щоб розпочати новий проект, просто оберіть File -> New Project та потім оберіть тип проекту. Ми будимо починати з деякого додатку командного рядка (Console applications) та потім переходити до додатку Віндовз (Windows applications).
• Наприклад, спробуй створити новий додаток командного рядка (Console Application) та натисни OK. Коли з’явиться вікно кодування для Program.cs, видали увесь код, який вставлено автоматично та набери просту програму, подібну цій. Ти можеш скопіювати та вставити його, якщо ти почуваєш себе ледачим. Або це швидко?!

using System;
class PleaseSayYo
{
static void Main()
{
Console.WriteLine("Yo!");
Console.ReadLine();
}
}
Переконайся, що ти набрав це У ТОЧНОСТІ як написано (крім того, що відформатовано як курсив, може бути змінено).
• Потім натисни на кнопку Запустити або грати (або натисніть F5)
• Якщо програму запущено вдало, це з’явиться через декілька секунд у вікні над вікном C# Express.
Після цього ти маєш зупинити програму. Звичайно ти будеш робити це натисканням X у правому верхньому куті щоб закрити вікно.
• Якщо є якісь негаразди у коді програми, тебе буде попереджено про цій факт. Наприклад, ти помітив, що у мові програмування C#, ти маєш закінчувати кожне речення або твердження крапкою з комою. Якщо ти спробуєш видалити останню крапку з комою ";" та потім натиснеш кнопку запуску, ти побачиш наступне повідомлення про помилку: «Є помилки побудови. Чи бажаєш ти завершити та запустити останню вдалу побудову?».
У більшості випадків ти маєш натиснути "No", та будуть показані деякі подробиці у вікні списку помилок ("Error List" window), включаючи помітку, на котрому номеру рядку було знайдено помилку. Коли ти потім двічі клацнеш на описі цієї помилки, ти візьмеш рядок, де існує проблема, так що ти можеш спробувати виправити її.
Виконання прикладів програм книги
Деякі з прикладів програм цієї книги потребують супроводжуючих файлів. Ці програми не будуть виконані правильно, якщо ти просто вставиш код як вище.
Так що як тільки ти скопіюєш файли прикладів до деякої папки на твоєму комп’ютері, ти зможеш запустити їх так:
• У Visual C# Express, обери File -> Open Project
• Оглянь папку, де ти зберіг свій файл прикладу, та обери бажаний тобі проект, котрий буде завжди мати розширення .csproj (c# project).
• Клацни зелену кнопку Run.
[4]

Немає коментарів: